Live & Love

Tikapuita pitkin taivaaseen

pa272260

Vanhempieni mielestä yksi hauskimmista tarinoista lapsuudestani oli se, kun vakavalla naamalla kysyin; milloin minusta tulee ihminen? Olin nimittäin tympiintynyt siihen, että en saanut osallistua ”aikuisten ihmisten” keskusteluihin. Mielestäni minulla oli paljon annettavaa- harmillista oli, ettei tämä näyttänyt aikuisia silloin kiinnostavan.

Myöhemmin muistan usein toivoneeni nopeata kasvua täysikäisyyteen. Kaipasin autonomiaa enkä juurikaan arvostanut, että asioihini puututtiin.

Nuoruuden musta-valkoinen ehdottomuus haaleni kokemusten kautta murretuiksi sävyiksi. Suurinpiirtein kaikki ehdottomat mielipiteeni on ajan kanssa murrettu useaan otteeseen. Ihmeellistä, miten monimutkaiseksi kaikki muuttuukaan, kun taskussa alkaa olla menetyksiä, epäonnistumisia ja muutama rakkaus.

p1204330

Näin jälkeenpäin on tietysti helppo analysoida, miten oma kasvu on kulkenut käsi kädessä vaikeiden kokemusten kanssa. Usein puhutaan onnellisesta lapsuudesta tavoittelemisen arvoisena asiana. Minä kysyisin, että onko sellaista olemassakaan? Onko henkinen kasvu edes mahdollista ilman haasteita, ristiriitoja ja oman perimmäisen olemuksensa etsimistä?

Minä ainakin etsin itseäni kolme vuosikymmentä suurennuslasin kanssa. Läheltä ja kaukaa. Kotimaasta ja ulkomailta. Aikani jaksoin kipuiluani karkailla aina uusiin maisemiin. Jossain vaiheessa sitten tajusin, että mukanahan ne aina vaan roikkuu..

pa262235

Ihana elämä opettaa ja hieman pidemmän sairastelun kautta minäkin löysin vihdoin portin anteeksiantoon. Tajusin, että elämä on ja rakkaus on ja sille antautuminen saattaa olla kaiken avain. Näitä samoja matroja, joita olin kuullut aina, mutta vasta oman heräämiseni kautta sain valjastettua ne eläviksi omaan maailmaani!

Kiitollisuuden aktivointuminen on nimittäin sellainen lahja, ettei parempaa voi itselleen toivoa! Käynnistyy sellainen prosessi, joka johtaa syvempään iloon itsensä kanssa. Tiedättehän, se tyyppi, josta ei tämän elämän aikana eroon pääse?

pa262220

Itselläni seurasi tästä paljon ihania asioita. Tuli oman energian löytämistä ja sen kanssa työskentelyä. Tuli vihdoinkin toimiva parisuhde. Sellainen, missä ei tarvitse esittää olevansa jotain muuta kuin oma itsensä. Tämähän on tunnetusti yksi elämän haasteellisimmista asioista! Ymmärtää, että minä olen minä ja varsin kelvollinen juuri näin! Onnistuuko sinulta jo?

Kului vuosikymmen ja melkoinen olikin. Olin onnellisempi, kiitollisempi kuin olisin koskaan osannut unelmoida. Tiedättehän, se ärsyttävä tyyppi joka aina vastaa kyselyihin; kiitos minulla on kaikki todella hyvin! Ei ollut mitään valittamista, ainoastaan syvä kiitollisuus siitä, miten hyvin kaikki asiat olivat lupsahtaneet paikoillensa.

p3182130

Eräänä päivänä istuin työterveyshuollon odotushuoneessa. Selailin siinä naistenlehteä aikani kuluksi. Silmiini osui pieni, yhden kappaleen juttu ja siitä pompahti esiin yksi sana ”Auratransformaatio”. Muistan kuulleeni pääni sisältä varsin selkeän merkkiäänen. Tajusin heti, että tässä on nyt jotain ja kuvasin kappaleen samantien kännykälläni. Sana oli niin merkillinen, että pelkäsin unohtavani sen, ennenkuin pääsisin herra Googlen ääreen.

Pian seikkailinkin jo auratransformaatio –sivuilla ja sain lisätietoa asiasta.

Minähän olen tunnetusti ollut aina avoin vaihtoehtoisille hoidoille ja aika montaa kokeillutkin. Tämä kerran elämässä tehtävä hoito tuntui kuitenkin joltain ihan muulta. Luvattiin uusi, päivitetty aura ja sen mukainen turvaverkosto ympärille. Henkisen kehityksen kiihdyttämistä ja lisääntyvää itsensä ja maailman ymmärrystä.

Päätösen teko oli nopeata ja helppoa. Luin kirjan joka suositeltiin ja varasin itselleni sopivan auravälittäjän.

p4122796

Itse hoito oli kaikessa arkipäiväisyydessään rento ja hauska. Seuraavat neljä tuntia poistivat elämästäni karman ja yliherkkyys oireiluni ja antoivat tilalle sellaisen teflon-kuoren ettei paremmasta väliä.

Muutos arjessa oli kohdallani valtava eikä sitä tarvinnut odottaa.

Kohtaan työssäni valtavasti ihmisiä ja huomasin heti, ettei heidän energiansa ja mielialansa jääneet ”roikkumaan” minuun. Minusta oli kertaheitolla tullut niin ”cool” etten olisi koskaan uskonut sitä mahdolliseksi. Minun energiani pysyivät itsessäni ja muiden- no, valuivat uudesta teflon-pinnoitteesta takaisin lähettäjällensä!

Ymmärsin myös, ettei minun yksin tarvitse parantaa maailman jokaista murhetta. Kyllä, tätäkin maailman taakkaa olen itsessäni uskollisesti kantanut koko elämäni. Nyt tiedän, että Liisa kantaa vastuun Liisasta ja minä itsestäni. Muutosta voi aikaansaada ainoastaan omassa elämässään. Valinnat ovat vapaat ihan kaikille. Vapaa tahto ja niin edespäin. Miten näin yksinkertainen asia on voinut viedä minulta neljä vuosikymmentä ymmärtää??

Selkeitä muutoksia tapahtui myös mieliteoissani. Tuntui, että kaikki vihaamani kasvikset alkoivat jutella minulle kaupan hyllyiltä. Syntyi mielitekoja esimerkiksi varsiselleriin- ihan totta! Oli pakko saada säännöllisesti. Aloin pian blendaamaan, koska se tuntui järkevältä tavalta nauttia näitä omituisia asioita helpossa muodossa. Liityin luomurinkeihin ja rupesin tilaamaan kasviksemme lähituottajilta.

Olisi ollut kiva ryhtyä vieroksumaan Mc´Donaldsia samassa sysäyksessä. Näin ei kuitenkaan ole vielä vuoden kohdalla käynyt. Ainut ero entiseen on se, etten koe mitään syyllisyyttä ranskanperunoita suuhun tunkiessani. Syyllisyys ruokaan liittyen näyttäisi hävinneen.

Tilalle on tullut tarve tasapainoon monessa asiassa. Herkut vs. terveellinen ruoka. Keho vs. henkisyys. Työ vs. lepo. Sosiaalisuus vs. yksinolo.

Oma värähtelytasoni on selkeästi noussut. Tätä voisi kuvailla vertaamalla olotilaa siihen kivaan fiiliikseen, kun on nauttinut lasin viiniä. Tiedättekö? Kun maailmaa näyttää kirkkaammalta ja olo on kevyt ja vahva yhtäaikaa?

Hieman tylsänä puolena olen huomannut, että alkoholi ei enää nosta fiilistä, vaan usein tekee päinvastoin. Voisiko joku kehittää korkeaoktaavisempaa viiniä meille auratransformaation läpikäynneille? Siihen saakka on hyväksyttävä, että alkoholin käyttö on vähentynyt reippaasti.

Olen kuitenkin huomannut, että alkoholiinkin liittyy paljon opittua. Viime lomalla totesin, että auringonlasku näyttää ihan yhtä kauniilta moctail kädessä. Plussana on pidettävä, että aamulla pää on kirkas eikä kipeä.

Vähäinen alkoholin kulutus saattaakin olla suurempi ongelma ympäristölle kuin itselleen. Kaikki muutokset ovat itselläni syntyneet sisäisesti ilman pakottamista, miettimistä tai prosessointia. Siksi niihin ei myöskään liity juuri tunteita. Tämä on ollut minulle uutta.

Sama sisäinen valikoituminen koskee ihmisiä ympärilläni. Tiedän ja tunnistan nyt helpommin ne ihmiset, jotka eivät edesauta tasapainoani. Olen ymmärtänyt, että ihmisuhteet, ystävyys suhteet ja jopa perhe suhteet ovat eläviä, muuttuvia prosesseja. Omien rajojen ymmärtäminen ja sisäisen voiman kirkastuminen helpottaa tämänkin asian hyväksymistä.

Vuodessa olen käynyt läpi melkoisia muutoksia. Pian oman AT:ni jälkeen tiesin, että haluan käydä auravälittäjä-koulutuksen. Suoritinkin sen syksyllä 2016 ihanassa ryhmässä. Kurssin viikkotunneista voisi kirjoittaa ihan oman juttunsa. Kurssin läpivieminen johdatti meidät ihan uuteen seikkailuun, joka kohdallani on vasta alkamassa. Muutaman kuukauden kurssin jälkeenkin olisin helposti voinut lentää ilman siipiäkin. Sellainen oli kurssilta saamani noste!

p1205892

Nyt olen valmis antamaan tätä transformaation lahjaa eteenpäin. Välillä on vaikea olla jeesustelematta kadun kulmilla omaa intoansa. Olen onneksi jo hyväksynyt että tämä on valinta, jonka jokaisen tulee tehdä itse. Haluanko pysyä tämänhetkisessä tilanteessani vai kaipaanko muutosta? Olenko valmis uuteen ja kaikkeen mitä se tuo tullessaan? Haluanko ottaa vastuun omasta elämästäni kaikkine mausteineen? Olenko valmis luopumaan karmastani? Haluanko vahvistaa sisäistä voimaani ja intutiotani? Hyviä kysymyksiä voisi esittää loputtomiin mutta ainoastaan sinä voit vastata niihin!

Itse olen kokonaisvaltaisesti kiitollinen, että olen päässyt juuri tähän kohtaan elämässäni. Samalla odotan innolla kaikkea sitä seikkailua, jota tiedän edessäni vielä odottavan. Sitä odottaessani totean, etää juuri tässä ja juuri nyt on hyvä olla!

p3061691

 

Categories: Live & Love, Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>